Ahoj z Anglie!

Jmenuju se Harry. Baví mě kouzlit a létat na koštěti. Vzhledem k tomu, že můj mateřský jazyk je anglický, budu Tvým průvodcem této části.

Zde nalezneš pro začátek několik simulovaných maturitních zkoušek, tak aby sis udělal přehled, jak matura z angliny vypadá. Let´s go study!

Ústní zkouška z AJ

0. ČÁST ÚSTNÍ ZKOUŠKY (0,5 min.)

PŘEDSTAVENÍ SE MATURITNÍ KOMISI. Tato část není hodnocena, jedná se o jakýsi „rozjezd“ a krátké seznámení žáka s komisí.

1. ČÁST ÚSTNÍ ZKOUŠKY (2,5 min.)

V první části ústní zkoušky (PART ONE) Vám zkoušející zadá tematicky zaměřené otevřené otázky (čtyři až šest otevřených otázek na nějaké téma, např. Family nebo Culture) a Vy na ně budete stručně odpovídat.

2. ČÁST ÚSTNÍ ZKOUŠKY (4 min.)

V druhé části (PART TWO) budete prvně popisovat a pak porovnávat oba obrázky (TASK ONE – 1,5 min, TASK TWO – 1 min.) na různá témata, např. Jobs and Occupations. Poté krátce pohovoříte na dané téma, např. „Povězte nám o Vašich plánech do budoucnosti.“ (TASK THREE – 1,5 min.)

3. ČÁST ÚSTNÍ ZKOUŠKY (5 min.)

Ve třetí části ústní zkoušky (PART THREE) budete mluvit na jedno maturitní téma. Zadání třetí části ústní zkoušky si každá škola vypracovává podle svého zaměření.

4. ČÁST ÚSTNÍ ZKOUŠKY (3 min.)

V poslední, čtvrté části ústní zkoušky (PART FOUR) sehrajete se zkoušejícím zadanou komunikační situaci, ve které se spolu budete muset na něčem dohodnout (dané body) a na závěr vše stručně shrnete.

 

UPOZORNĚNÍ: jednotlivé části MZ mají poměrně přísné časové dotace! Při studiu na zkoušku si vše vyzkoušejte a sledujte čas Vašich vystoupení. Videa v rámci sekce Vám budou vodítkem a uděláte si představu o průběhu MZ.

Angličtina s Harrym