O projektu

O projektu

Projekt „ematurity“ vznikl v roce 2013 jako pilot pod záštitou Vysoké školy finanční a správní.  Cílem projektu je usnadnit maturantům přípravu na zkoušku z dospělosti. Hlavní filosofií je využití populárních online nástrojů k edukaci, která pak může probíhat nenásilnou audiovizuální formou. Zvídavý maturant se může podívat, jak maturitní zkouška probíhá, nebo se může z videí přímo učit.

V roce 2014 byla realizována zhruba čtyřicítka krátkých maximálně patnáctiminutových spotů ze tří maturitních oblastí (matematika, český jazyk, anglický jazyk). Zároveň došlo k vytvoření webového portálu ematurity.cz včetně finální grafiky projektu, na který byla videa umístěna. V první maturitní sezoně portál zaznamenal kolem 30 tisíc návštěvníků a celkem 90 tisíc zobrazení. Facebooková stránka začala také pozvolna sbírat své fanoušky.

Projekt získal pro novou sezonu 2014/15 významné partnery, díky jejichž podpoře lze investovat do rozvoje dalších maturitních částí. Nově se chystá krátký zábavný test „Na co se hodím“, kde se maturanti o sobě a svém případném skrytém talentu budou moci dovědět více.  Návštěvy portálu jsou prozatím i nadále bezplatné a bez registrace.

 

Nedrť se z papíru. Ematurity jsou tu pro Tebe. Těšíme se na Tvou návštěvu!

Tým Ematurit